Indbrud

For at undgå indbrud bør du få monteret godkendte låse af din låsesmed. Se eksempler på godkendte låseprodukter.

Hvis der har været indbrud, ved f.eks. skade på døre, vinduer eller andet, kan MS Låse tilbyde, enten at udføre en permanent aflåsning eller en midlertidig aflåsning.

Ved midlertidige aflåsninger bør du hurtigst muligt (typisk dagen efter), få låsesmeden til at udføre en permanent og godkendt løsning.

Eksempler på midlertidige aflåsninger:

  • krydsfiner for vinduer/døre
  • montering af specielt slutblik (den del der sidder i karmen – og er ofte den del af låsen der svigter, hvis der f.eks. bliver sparket på døren)
  • udskiftning af cylinder (hvis du har systemcylinder på dine døre kan der monteres en midlertidig cylinder, indtil systemcylinderen er omlagt eller nyanskaffet).

Har du haft indbrud, bør du altid få omlagt dine låse, da tyven ellers kan komme igen, hvis tyven har fundet en gemt/glemt nøgle, som man måske ikke umiddelbart har bemærket mangler!

En stjålet nøgle, der misbruges, er noget vi låsesmede ofte oplever, derfor anbefales det, at få omlagt sine cylindere til nye nøgler, hvis der er tegn på indbrud.

Vær opmærksom på, at hvis tyven benytter f.eks. en stjålet nøgle, kan det give problemer med at få erstatning, fordi der ikke vil være synlige tegn på indbrud!