Omlægning af lås

Omlægning af lås, omkodning af lås eller omstiftning af lås er det samme, og fælles for begreberne er, at der er penge at spare ved at få omlagt dine eksisterende låsecylindere, fremfor at investere i nye cylindere. I forbindelse med en omlægning af dine cylindere, kan du f.eks. få samme nøgle til både hoveddør, postkasse, kælderdør, terrassedør, hængelås, vindueslås, sommerhus ja mulighederne er mange.

Få omlagt dine låse, og få samme nøgle til det hele

Omkodning af lås – hvornår bør du få omkodet dine låse?

Hvis du har mistet en nøgle, er flyttet ind i en ny bolig, eller f.eks. haft lånt en nøgle ud til  håndværkere, ja så kan det være en god idé at få omkodet dine låse.

Tyveri

Ved tyveri af f.eks. en taske anbefaler vi, at man straks vælger at få omkodet sine låse. Ofte vil forsikringsselskaberne dække udgiften, til omkodning af dine låse, hvis en nøgle er blevet stjålet.

Forsikringsselskaberne kan have forskellige kriterier, for at ville dække udgiften, til omlægning af dine låse, men hvis du kontakter os, kan vi som regel hjælpe med rådgivningen om dette, da vi kender de fleste gængse forsikringsselskaber.

Kan min lås omlægges?

Ja langt de fleste cylinderlåse kan omlægges til nye nøgler. Tilholderlåse kan også omlægges, ved at udskifte plader i låsekassen, således at en ny nøgle passer til den, men det er meget omstændigt og sjældent noget der gøres.

Sådan omlægger vi din lås

Når vi skal i gang med en omlægning af lås, og cylinderen er afmonteret, åbnes cylinderen med den gamle nøgle. Når cylinderen er åbnet, fjernes de eksisterende stifter, og nye stifter kommes i tromlen. De nye stifter skal flugte med toppen af tromlen, således at de løfter overstifterne fri af tromlen, så denne kan drejes/åbnes.

Omstiftning af cylinder

På billedet ses vi i gang med om stifte tromlen til en cylinderlås. De første 5. stifter flugter fint med tromlen, men den sidste (den til højre) er for lang og skal udskiftes til en kortere stift, før at tromlen kan isættes cylinderhuset. Er stiften for lang (som i tilfældet på billedet) kan tromlen ikke komme ind i cylinderhuset, hvilket man jo vil opdage med det samme, men er blot én af stifterne for kort, kan tromlen godt gå ind i cylinderhuset, men cylinderen kan ikke åbnes igen med den pågældende nøgle!

Omlægning af lås - stifter skal flugte med toppen af tromlen

Spar penge på omlægning af dine låse

Ring til os på 2992 9865 og få en god pris på omlægning af din lås.

Du bør altid få omlagt dine låse hvis du:

  • Er flyttet til en ny bolig
  • Har tabt en nøgle
  • Har lånt en nøgle ud til f.eks. en håndværker
  • Har haft indbrud

Du kan evt. overveje at få et låsesystem, hvor der er flere muligheder.

Pris pr. omlægning fra 150 kr. inkl. moms

Du kan også læse anbefalingerne fra Det Kriminal Præventive Råd.