TEL: 2992 9865 ms@mslaase.dk

Har du brug for omlægning af lås?

Omlægning af lås

Omlægning af lås

Du kan spare penge ved at få omlagt dine eksisterende låsecylindere, fremfor at investere i nye cylindere. I forbindelse med en omlægning af dine cylindere, kan du f.eks. få samme nøgle til både hoveddør, postkasse, kælderdør, terrassedør, hængelås, vindueslås, sommerhus ja mulighederne er mange.

Nå vi skal i gang med en omlægning af dine låse, så afmontere vi låsen, og derefter skiller vi låsen ad, og udskifter stifterne, så de passer til den nye nøgle. Den gamle nøgle virker nu ikke længere i låsen, hvorfor den ikke kan misbruges. Efter omstifningen af låsen, monteres den igen i f.eks. døren og denne kan nu kun åbnes med de nye nøgler og ikke længere med de gamle nøgler.

Kan min lås omlægges?

Ja langt de fleste cylinderlås kan omlægges til nye nøgler. Tilholderlåse kan også omlægges, ved at udskifte plader i låsekassen, således at en ny nøgle passer til den, men det er meget omstændigt og sjældent noget der gøres.

Her ses omlægning af lås

Stiftning af cylinder

Når vi skal i gang med en omlægning af lås, og cylinderen af afmonteret, åbnes cylinderen med den gamle nøgle. Når cylinderen er åbnet, fjernes de eksisterende stifter, og nye stifter kommes i tromlen. De nye stifter skal flugte med toppen af tromlen, således at de løfter overstifterne fri af tromlen, så denne kan drejes/åbnes.

På billedet ses vi i gang med stiftning af tromlen til en cylinderlås. De første 5. stifter flugter fint med tromlen, men den sidste (den til højre) er for lang og skal udskiftes til en kortere stift, før at tromlen kan isættes cylinderhuset. Er stiften for lang (som i tilfældet på billedet) kan tromlen ikke komme ind i cylinderhuset, hvilket man jo vil opdage med det samme, men er blot én af stifterne for kort, kan tromlen godt gå ind i cylinderhuset, men cylinderen kan ikke åbnes igen med den pågældene!

Spar Penge på omlægning af dine låse

Ring til os på 2992 9865 og få en god pris på omlægning af din lås.

Du bør altid få omlagt dine låse hvis du:

  • Er flyttet til en ny bolig
  • Har tabt en nøgle
  • Har lånt en nøgle ud til f.eks. en håndværker
  • Har haft indbrud

Du kan evt. overveje at få et låsesystem, hvor der er flere muligheder.

Pris pr. omlægning fra 150 kr. inkl. moms

Du kan også læse anbefalingerne fra Det Kriminal Præventive Råd.